Haluaisitko oppia lisää positiivisesta kasvatuksesta?

Tulla positiivisen kasvatuksen mestariksi?

Tällä kuuden osion verkkokurssilla pääset vielä syvemmälle positiivisen kasvatuksen oppeihin ja saat paljon tietoa, välineitä ja materiaalia lapsen hyvinvoinnin tukemiseen. Kurssien aiheet ovat videoina, teksteinä ja audiona. Voit siis valita itsellesi mieluisen tavan opiskella.

HUOM! Kyseessä jatkokurssi. Kurssille ilmoittautuminen edellyttää Ilo olla yhdessä! – positiivisen kasvatuksen menetelmäkurssin suorittamista. Voit myös opiskella samaan aikaan menetelmäkurssin kanssa. Kurssipaketti löytyy täältä. 

Kurssin jälkeen 

✅ ymmärrät paremmin positiivisen kasvatuksen teoriat ja toimintatavat
✅ sinulla on välineet lapsen tarpeiden tunnistamiseen ja niihin vastaamiseen
✅ pystyt joka päiväisillä valinnoilla vahvistamaan omaa ja lapsen hyvinvointia.
✅ osaat vahvistaa lapsen itsetuntoa ja itsemyötätuntoa
✅ saat enemmän varmuutta toimia positiivisena kasvattajan kotona ja työssä
✅ osaat ratkaista ongelmatilanteita runsaan työkalupakin avulla
✅ sinulla positiivisen kasvatuksen harjoituksia kaikenikäisille lapsille ja aikuisille

SISÄLTÖ

Klikkaa kuvaa avataksesi kurssikartan. 

Näet kaikkien osioiden aiheet.

Kurssikartta löytyy kurssilta pdf-muodossa ja voit tulostaa sen itsellesi.

Osio 1: Positiivinen kasvatus osana jokaista päivää

Ensimmäisessä osiossa käymme läpi sitä miten positiivinen kasvatus eroaa muista kasvatustyyleistä ja miten se tulee esiin käytännön tilanteissa. Osion toisessa aiheessa lisäämme omaa kasvatusmotivaatiotamme motivaatiotimantin avulla. Osion jälkeen osaat toteuttaa positiivista kasvatusta eri tilanteissa ja löytää oman motivaation positiivisen kasvatuksen toteuttamiseen kaikissa kasvatustilanteissa.

Osio 2: Positiivisen kasvatuksen pilarit itsenäistymisen tukena

Kasvatus rakentuu turvan varaan, mutta liiallinen lapsen ohjaaminen voi laskea minäpystyvyyttä ja hidastaa lapsen omien taitojen kehitystä. Tässä osiossa käymme läpi miten kasvattaa lapsen turvassa, mutta lisätä samalla lapsen omatoimisuutta ja osaamista. Osion jälkeen osaat kasvattaa lasta hänen itsenäistymistä tukien.

Osio 3: Merkityksellistä elämää omat vahvuudet tuntien

Merkityksellisen elämän sivutuotteena on onnellisuus. Jos haluamme lapsen olevan onnellinen, meidän tulisi vahvistaa hänen merkityksellisyyttä. Luonteenvahvuudet on osa tätä itsetuntemuksen lisääntymistä. Tässä osiossa opit vahvistamaan lapsen merkityksellisyyden tunnetta sekä omien luonteenvahvuuksien tuntemusta.

Osio 4: Lapsen käyttäytymisen syvempi ymmärtäminen 

Voidaksemme hoitaa haastavia tilanteita, meidän tulisi pysyä itse rauhallisena ja empaattisesti ohjata tilannetta. Tämä ei aina ole helppoa, koska tunteet tarttuvat helposti. Tässä osiossa käsitellään miten ohjata itseään samalla kun auttaa lasta vaikeissa tilanteissa. Osion jälkeen sinulla on enemmän välineitä ohjata omaa toimintaa vaikeissakin tilanteissa sekä ohjata lasta häpäisemättä häntä virheiden teosta.

Osio 5: Käyttäytymisen juurisyihin vastaaminen positiivisen kasvatuksen ratkaisuin

Paras ratkaisu vastaa lapsen käyttäytymisen syihin. Esimerkkitilanteiden avulla voimme löytää oikeat ratkaisut käsillä olevaan tilanteeseen. Opimme myös seuraamaan ratkaisujen toimivuutta ja käsittelemään ratkaisuprosessia, jotta se tukee lapsen kasvua myös tilanteen ratkaisun jälkeen. Menemme kohti syvempää ymmärrystä TaTuTo (tarve-tunne-toiminta) työkalun avulla.

Osio 6: Aikuisen positiivinen kasvu

Yhtä tärkeää kuin lasten positiivinen kasvatus on aikuisten positiivinen kasvu. Viimeisessä osiossa paneudumme oman kasvun tukemiseen ja taitoihin, joilla kasvatuksen lisäksi pidämme huolta omasta kasvupolusta. Näin kasvamme ja kasvatamme käsi kädessä.

 

BONUSMATERIAALI

Tällä kurssilla bonusmateriaalina on positiivisen kasvatuksen tulostettava peli sekä keskustelukortit, jotka vahvistavat yhteyttä ja hyvinvointitaitoja.

KENELLE?

Kurssi sopii kaikille kasvattajille, jotka haluavat vahvistaa omaa tietämystään positiivisesta kasvatuksesta.

❤️ Vanhemmille
❤️ Isovanhemmille
❤️ Varhaiskasvattajille
❤️ Opettajille
❤️ Rehtoreille
❤️ Koulukuraattoreille
❤️ Koulupsykologeille
❤️ Kerho-ohjaajille
❤️ Perhetyöntekijöille
❤️ Sosiaalityöntekijöille
❤️ Harrastusohjaajille
ja kaikille, jotka elämässään kohtaavat lapsia

Kurssi järjestetään helppokäyttöisellä Learndash alustalla, johon kirjaudutaan kasvatusneuvoja.fi sivuilta oman tilin kautta. Voit kirjautua sinne millä laitteella tahansa, jossa on internetyhteys, kuten matkapuhelin, tabletti tai tietokone. Sinun ei tarvitse ladata mitään ylimääräisiä sovelluksia, vaan voit käydä kurssia läpi pelkästään kirjautumisen kautta. Alustalla voit seurata edistymistäsi ja jatkaa helposti siitä, mihin edellisellä kerralla jäit.

Voit kuitenkin edetä oman aikataulun mukaisesti. Käyttöaikaa kurssin materiaaleille on kuusi kuukautta (6 kk)

Olen sinun tukenasi koko kurssin ajan. Saat minut kiinni monin eri tavoin ja voit kysyä kaikkea kurssiin ja kasvatukseen liittyvää sähköpostilla tai voimme sopia pulmapuhelinajan.

Kurssin suorituksesta saa todistuksen!

PALAUTTEITA – Klikkaa nähdäksesi palautteen isompana

AIKATAULU JA HINTA

Voit aloittaa kurssin milloin vain. Käyttöaika kurssilla kuusi kuukautta (6 kk) ja voit edetä tänä aikana omaan tahtiin.

Kurssin hinta 69 €

Huom! Verkkokurssit ovat tarkoitettu yhden henkilön käyttöön.

Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä.

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset luettavissa täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleeni asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi tai soita 045 144 03 82 (arkisin 9-15).

Yhdessä menetelmäkurssin kanssa pakettihintaan 149 €

❄️ Tammikuun starttiviikoilla 17.1. – 28.1. hintaan 119 € ❄️