Tuntuuko, että joudut pinnistelemään pysyäksesi rauhallisena sinun ja lapsen välisissä konfliktitilanteissa?

Tuntuuko, että lapsen tunteet  kuohuvat helposti tai tunnekuohut ovat voimakkaita?

Tuntuuko tunnetaitojen opettaminen hankalalta ja työläältä?

Olemme ensimmäistä kertaa historiassa tilanteessa, jossa meidän tulee opettaa lapsille taitoja, joita meille ei ole opetettu. Tunnetaitojen opetteleminen ja opettaminen lapselle voi tuntua hankalalta ja vaikealta, kun meillä usein on vaikeuksia tunnistaa jopa omat tunteemme, saatikka säädellä niitä.

Tämä kurssi on tunnetaitojen, itsesäätelyn ja itsemyötätunnon kokonaisuus, joka käsittelee näitä taitoja monipuolisesti, kokonaisvaltaisesti ja käytännönläheisesti.

Kurssi on rakennettu helposti arkeen ja työhön liitettäväksi palaksi. Tähän ei tarvita kerralla tuntien opiskelua.

Kurssin materiaalit löytyvät videoina, äänitteinä ja tekstinä. Voit valita itsellesi sopivan muodon. Jos opit parhaiten lukemalla, voit lukea osioiden tekstit. Jos kuuntelet mieluiten, vaikka lenkillä tai kotitöiden ohjella, valitse äänite. Jos haluat lukemisen sijaan kuunnella ja samalla katsoa dioja, suosittelen videota. Voit myös vaihdella eri tapojen välillä!

VIIKKO 1: TUNTEET TUTUIKSI

Ensimmäisellä viikolla käymme läpi tunnetaitojen portaat, itsesäätelyn alueet, itsemyötätunnon voiman sekä tunteiden vaikutukseen aivoihin ja koko kehoon.

Itsesäätely ei ole vain tunnesäätelyä, vaan se on laajempi kokonaisuus, johon liittyvät omien ajatuksien säätely ja ohjaaminen, valintojen tarkastelu, käyttäytymisen säätely sekä muun muassa keskittymiskyky ja kyky vastustaa kiusauksia.

Itsemyötätunto on matkatoverimme tunnetaidoissa. Se on sisäinen lempeä ääni, joka kannustaa meitä matkalla ja lohduttaa vastoinkäymisissä. Se ei tuomitse, ei moiti eikä kritisoi, vaan kuivaa kyyneleet poskeltamme lempeällä puhalluksella. Siksi se on paras kumppani tunnetaitojen harjoitteluun.

VIIKKO 2: AIKUISEN TUNNETAIDOT

Toisella viikolla sukellamme aikuisen tunnetaitoihin, itsesäätelyyn ja itsemyötätuntoon. Kasvatuksessa taitojen opettelu kannattaa aina aloittaa itsestään, vaikka tunnetaitoja voi hyvin opetella myös yhdessä lasten kanssa.

Aikuinen on taidoissaan uudelleen oppija, joka usein joutuu purkamaan vanhoja toimimattomia toimintamalleja opetellessaan samalla uusia. Emme lähde puhtaalta pöydältä, vaan tarkastelemme samalla menneisyyttämme aina lapsuudesta lähtien. Kun tunnemme menneisyytemme, meistä voi tulla tulevaisuuden tunnetaitajia.

Aikuisen viikolla tarkastelemme myös kuormitusta, arkirytmiä ja triggereitä eli laukaisevia tekijöitä, jotka vaikuttavat esimerkiksi tunteiden voimakkuuteen. Käsittelemme myös tunnekuohujen jälkeistä syyllisyyttä ja itsemyötätuntoa sen vastavoimana.

VIIKKO 3: LAPSEN TUNNETAIDOT

Kolmannella viikolla opimme miten lapsen tunnetaidot kehittyvät, missä järjestyksessä tunnetaitoja kannattaa opetella ja missä iässä lapsen on mahdollista harjoitella mitäkin taitoja. Tunnetaitoja käsitellään niin ikäryhmittäin kuin taitotason mukaisesti.

Käymme läpi lapsen tunnetaitojen oppimista niin arjessa kuin erillisissä opetushetkissä. Tunnetaidot kuuluvat jokaiseen päivään, joten niitä kannattaa yhdistää lapsen kaikkeen toimintaan. Tunnemme tunteita joka hetki, joten niiden ääreen voi pysähtyä milloin vain.

VIIKKO 4: TIEDOISTA TAIDOIKSI

Kaikkein suurin hyppäys tapahtuu tiedon ja taidon välillä. Taito tulee harjoittelun kautta kun siirrämme tietoa käytäntöön. Tämän viikon harjoitukset auttavat sinua konkreettisesti harjoittamaan omia tunnetaitojasi sekä auttaa lasta harjoittelemaan omia tunnetaitojaan.

Tunnetaitoja käsitellään tällä kurssilla monimenetelmällisesti, joten harjoituksia on jaoteltu eri osioihin. Materiaalista löytyy mielikuvaharjoituksia, äänitteitä, liike- ja kehoharjoituksia, taideterapeuttisia menetelmiä, draamapedagogisia keinoja sekä aisteja hyödyntäviä harjoituksia.

✨ Jokaiseen viikkoon kuuluu myös oma harjoitusosio, joista muodostuu kurssin harjoituskirja. ✨

BONUSMATERIAALI

Saat bonuksena 10 askeleisen aikuisen tunnetaitojen ohjelman sekä 10 askeleisen lapsen tunnetaitojen ohjelman. Ohjelmaa suositellaan käytäväksi askel viikossa. Ohjelman mukaan voit jo 10 viikossa edetä paljon omissa tunnetaidoissasi. Voit myös ottaa rauhallisemman tahdin ja ottaa askeleen vaikka kerran kuukaudessa. Näin pääset syvemmälle taidoissasi.

Kurssi järjestetään helppokäyttöisellä Learndash alustalla, johon kirjaudutaan kasvatusneuvoja.fi sivuilta oman tilin kautta. Voit kirjautua sinne millä laitteella tahansa, jossa on internetyhteys, kuten matkapuhelin, tabletti tai tietokone. Sinun ei tarvitse ladata mitään ylimääräisiä sovelluksia, vaan voit käydä kurssia läpi pelkästään kirjautumisen kautta. Alustalla voit seurata edistymistäsi ja jatkaa helposti siitä, mihin edellisellä kerralla jäit.

⭐ Ei sovelluksien latauksia

⭐ Kirjaudu kurssiin mistä ja milloin vain internetyhteyden kautta

⭐ Merkitse osiot suoritetuksi niiden läpikäynnin jälkeen ja jatka siitä mihin jäit

Käyttöön saa myös tarvittaessa tukea. Voit laittaa minulle sähköpostia tai soittaa arkisin 9-15 välillä asiakaspalvelunumeroon. Voin neuvoa askel askeleelta kurssialustan käytön.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Olen lukenut lempeän kasvattajan oppaan. Kannattaako minun käydä kurssia?

Kirja on hyvä pohja kurssille, mutta kurssilla tiedot viedään taidoiksi ja käytäntöön. Kurssilla on asioita, joita kirjoista ei löydy sekä enemmän harjoituksia sekä käytännön esimerkkejä.

En ole lukenut lempeän kasvattajan opasta. Onko minun pakko lukea kirja?

Kurssin ohessa voi lukea kirjaa. Kirjan lukeminen ei kuitenkaan ole pakollista. Tarvittava tieto löytyy myös kurssin sisällöstä.

Miten kauan kurssin suorittamiseen menee?

Kurssin yhteenlaskettu laajuus on 8 tuntia.

Jokainen opiskelee kuitenkin omaa tahtiaan, joten on vaikea arvioida esimerkiksi harjoituksiin menevää aikaa. Kurssin materiaalin läpikäymiseen on kuitenkin laskettu menevän keskimäärin 8 tuntia.

Kuinka paljon kurssin läpikäyntiin on aikaa?

Kurssilla on käyttöaikaa 6 kk eli pystyt käymään kurssia aivan omaan tahtiin riippuen elämäntilanteestasi ja aikatauluistasi.

Saako kurssista todistuksen?

Kurssista saa todistuksen. Kun on merkinnyt kaikki kurssin osiot suoritetuksi, saa suoraan järjestelmästä suppean todistuksen, jossa kurssitiedot, laajuus ja suorituspäivä. Laajemman todistuksen yksityiskohtaisine tietoineen voit tilata maksutta asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Onko sinulla kysymys, johon et löytänyt vastausta. Laita viesti asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

LUE PALAUTEITTA – KLIKKAA KUVAA SUURENTAAKSESI KUVAN

“Olen syntynyt 80-luvun alussa, eikä minulle opetettu tunnetaitoja lapsuudessa. Tämä on vaikuttanut niin tunteiden havainnointiin kuin niiden säätelyyn. Havahduin asiaan noin kymmenen vuotta sitten, esikoiseni ollessa 2-vuotias tahtoikäinen. En ollutkaan niin rauhallinen kasvattaja kun kuvittelin olevani. Aloin opiskella tunnetaitoja etsien tietoa kaikkialta mistä vain sain. Kävin koulutuksia, kursseja, luin kirjoja ja tutkimuksia, tein erilaisia harjoituksia vuosikausien ajan. Näiden vuosien aikana etenin pikkuhiljaa taidoissani kohti tavoitettani olla rauhallinen rakkauskasvattaja. Nykyään voin sanoa päässeeni tavoitteeseeni, vaikka harjoittelu jatkuu edelleen. Nyt olen opettanut jo vuosia näitä samoja taitoja muille, niin lapsille kuin aikuisille. Useimmat meistä kasvattajista emme ole saaneet mitään tunnetaito-opetusta lapsuudessamme. Nyt meidän tulisi kuitenkin opettaa näitä lapsille. Tämän takia loin tämän kurssin, jotta voin tarjota käytännönläheistä, tutkittua tietoa niin vanhemmille kuin ammattikasvattajille helposti sisäistettävässä muodossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!”

Kurssin luoja ja kouluttaja Tiia Trogen on positiivisen kasvatuksen asiantuntija, kahden lapsen äiti ja neljän kasvatusalan kirjan kirjoittaja. Hän on lisäksi muun muassa lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun ohjaaja, teologian maisteri, positive psychology practioner, lasten tunne- ja tietoisuustaito ohjaaja ja hengityskouluohjaaja. Hän on urallaan työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa.

🌟🌟🌟 KURSSILAISTEN EXTRAEDUT🌟🌟🌟

Kurssilaiset pääsevät mukaan facebookin positiivisen kasvattajat ryhmään, jossa voit keskustella kurssin aiheista, kysyä kysymyksiä, jakaa omia vinkkejä ja neuvoja. Ryhmässä järjestetään myös kerran kuukaudessa kyselytunti.

Kurssilaiset voivat soittaa maksutta kaksi kertaa viikossa päivystävään positiivisen kasvatuksen pulmapuhelimeen. Pulmapuhelimen tiedot tulevat kurssikirjeessä sekä löytyvät kurssin tervetuloa osiosta.

KENELLE

Tämä sopii kaikille kasvattajille.

❤️ Vanhemmille
❤️ Isovanhemmille
❤️ Varhaiskasvattajille
❤️ Opettajille
❤️ Rehtoreille
❤️ Koulukuraattoreille
❤️ Koulupsykologeille
❤️ Kerho-ohjaajille
❤️ Perhetyöntekijöille
❤️ Sosiaalityöntekijöille
❤️ Harrastusohjaajille

ja kaikille, jotka elämässään kohtaavat lapsia

Tunnetaitojen tulisi kuulua jokaisen kasvattajan työkalupakkiin. Ne auttavat nostamaan niin omaa kuin lasten hyvinvointia. Tunnetaitoinen aikuinen on jokaisen lapsen etu ja ilo!

AIKATAULU

Kurssi avautuu heti. Kurssilla on puoli vuotta (6kk) käyttöaikaa. Kurssilla saa edetä omaan tahtiin käyttöajan puitteissa.

HINTA

Verkkokurssin hinta 99 €

🧑‍🤝‍🧑

USEAMPI KÄYTTÄJÄ?

Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleemme asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi tai 045 144 03 82 (arkisin 9-15).

Tuplasti enemmän tunnetaitoja. Lähde mukaan Räjähdysvaara plus+! – syvemmälle tunnetaitojen, itsesäätelyn ja itsemyötätunnon maailmaan. Löydät plus kurssin tiedot täältä. Kurssit yhdessä pakettihintaan 129 € (pluskurssi erikseen 69 €).

❄️ Tammikuun starttiviikoilla 17.1. – 28.1. kurssipaketti hintaan 99 € ❄️

Kurssipakettiin pääset tästä