fbpx

✨NYT UUDISTETTU!✨

✨Lisätty tunnetaitojen portaat ja aikuisen oma tunnetaitojen harjoitusohjelma.✨

Tuntuuko, että joudut pinnistelemään pysyäksesi rauhallisena sinun ja lapsen välisissä konfliktitilanteissa?
Tuntuuko, että pienetkin asiat ärsyttävät?
Tuntuuko, että lapsen tunteet  kuohuvat helposti tai tunnekuohut ovat voimakkaita?
Tuntuuko, että uuvut lapsen tunnekuohujen alle?
Tuntuuko, että olet kokeillut jo kaikkea?

Haluaisitko saada pidemmän pinnan ja vahvistaa itsesäätelyn taitojasi?
Haluaisitko huutamisen sijaan pystyä kuiskaamaan?
Haluaisitko oppia ratkaisemaan riitatilanteet rauhanomaisesti?
Haluaisitko pysyä rauhassa tilanteessa kuin tilanteessa?
Haluaisitko ymmärtää paremmin itsesäätelyä ja sen vahvistamista?
Haluaisitko osata tukea lapsen itsesäätelyn kehitystä?

Jos vastasit edes yhteen kyllä, kannattaa lähteä mukaan tälle verkkokurssille. Tässä neljän osion verkkokurssilla opit laaja-alaisesti itsesäätelystä, sen kehittymisestä ja eri keinoista vahvistaa itsesäätelyä sekä saada välineitä tunnekuohujen purkamiseksi.

Opit muun muassa 

✨ ymmärtämään mitä itsesäätely on
✨ tietämään miten itsesäätely kehittyy
✨ tukemaan lapsen itsesäätelyn kehittymistä
✨ tuntemaan lapsen stressin vaikutuksista itsesäätelyyn
✨ purkamaan kuormittavia tekijöitä sinun ja lapsen elämästä
✨ tunnistamaan itsesäätelyä lisäävät ja vähentävät tekijät
✨ konkreettisia keinoja oman itsesäätelyn vahvistamiseen
✨ konkreettisia keinoja lapsen itsesäätelyn vahvistamiseen
✨ saat materiaaleja lapsen kanssa itsesäätelyn opetteluun

Osio 1: Ymmärrä itsesäätelyä

Itsesäätely ei ole vain tunnesäätelyä, vaan se on laajempi kokonaisuus, johon liittyvät omien ajatuksien säätely ja ohjaaminen, valintojen tarkastelu, käyttäytymisen säätely sekä muun muassa keskittymiskyky ja kyky vastustaa kiusauksia.

Ensimmäisessä osiossa tutustutaan itsesäätelyn eri osioihin ja niiden vaikutuksesta toisiin. Opimme mistä itsesäätely koostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat itsesäätelyyn kehittymiseen ja vahvistumiseen. Tutustumme miten valmiustaso ja taitotaso eroavat toisistaan sekä miten voin vaikuttaa omaan ja lapsen itsesäätelyn kehitykseen? Käymme läpi itsesäätelyä vähentävät ja lisäävät tekijät sekä mitä aivoissa tapahtuu tunnekuohun aikana. Opimme myös, miten ohjata lapsi ymmärtämään omaa aivojen kehitystä ja itsesäätelyä.

✨ LISÄTTY TUNNETAITOJEN PORTAAT ✨

Osio 2: Aikuisen itsesäätely

Osiossa kaksi opimme tunnistamaan ja kartoittamaan omaan itsesäätelyyn vaikuttavat tekijät. Käymme läpi oman tunnekuohun laukaisevat tekijät (mm. lapsuuden ajattelumallit), arjen kuormittavat tekijät, ympäristön vaikutus, kehon aistijärjestelmän tuntemus sekä tunnetaidot. Kokeilemme erilaisia ajatuksellisia sekä toiminnallisia itsesäätelykeinoja, joita ottaa vähitellen mukaan arkeen.

✨ LISÄTTY AIKUISEN TUNNETAITOJEN HARJOITUSOHJELMA ✨

Osio 3: Lapsen itsesäätely

Osiossa kolme pureudumme lapsen itsesäätelyyn ja sen kehittymiseen vaikuttaviin tekijöihin. Tutkimme lapsen biologian ja temperamentin vaikutusta itsesäätelyn lähtökohtiin sekä kuinka vahvistaa yksilöllisesti lapsen itsesäätelyä. Tutustumme erilaisiin toiminnallisiin keinoihin vahvistaa lapsen itsesäätelyä eri-ikävaiheissa. Ikäryhmät: Alle kouluikäiset, alakouluikäiset, yläkouluikäiset ja teini-ikäiset. Käymme läpi koko lapsen kasvukaaren aina syntymästä aikuisuuteen saakka.

Osio 4: Tiedoista taidoiksi, taidoista arjen voimavaroiksi

Suurin hyppäys on usein tiedon ja käytännön välillä. Neljännessä osiossa keskitytään tietojen siirtymistä taidoiksi ja taidoista arjen voimavaroiksi. Tehdään suunnitelma itsesäätelyn vahvistamisen tueksi, tutustutaan ja tehdään itsesäätelyä tukevia materiaaleja sekä käydään läpi erilaisia harjoituksia, joita tehdä itse (aikuisen harjoitukset) tai yhdessä (lapsen kanssa tehtävät harjoitukset).

BONUSMATERIAALI

Saat myös kaksi tulostettavaa harjoituskirjaa itsesäätelyn vahvistamiseen.

Itsesäätelyn harjoituskirja aikuiselle on apu omaan oppimiseen, tuki arjen tasapainottamiseen ja kuormituksen vähentämiseen sekä itsesäätelyn vahvistamiseen. Pohdintatehtävät, suunnitelmat ja harjoitukset auttavat sinua käsittelemään vaikeita tunteita ja tilanteita hyväksyen ja rauhassa sekä vähentämään kuormitusta.

Itsesäätelyn harjoituskirja lapselle on apu lapsen tunteiden tunnistamiseen, hyväksymiseen ja säätelyyn sekä stressin ja kuormituksen purkuun. Sen avulla lapsi voi ymmärtää paremmin oman kehon toimintaa, tunteiden syntymistä sekä ilmaista aikuiselle omista tarpeistaan. Harjoituskirjaa voi käyttää ja täyttää 4-vuotiaasta alkaen.

Oppimisen apuna kurssilla ovat tekstien ja videoiden lisäksi havainnekuvat, harjoitukset ja audiot. Harjoituksia on muun muassa printattavia ja täytettäviä, mietiskely-, mielikuva – ja kuunteluharjoituksia sekä erilaisia leikillisiä keinoja käytettäväksi lasten kanssa.

Kenelle? 

Tämä sopii kaikille kasvattajille, jotka haluavat vahvistaa omaa ja/tai lapsen itsesäätelyä, lisätä omaa ja lasten hyvinvointia, vahvistaa tunnetaitoja, lisätä iloa ja mielen hyvinvointia, oppia pitämään huolta omista voimavaroista ja voida paremmin.

✋ Vanhemmille
✋ Isovanhemmille
✋ Varhaiskasvattajille
✋ Opettajille
✋ Rehtoreille
✋ Koulukuraattoreille
✋ Koulupsykologeille
✋ Kerho-ohjaajille
✋ Perhetyöntekijöille
✋ Sosiaalityöntekijöille
✋ Harrastusohjaajille
ja kaikille, jotka elämässään kohtaavat lapsia

Verkkokurssin suoritus on helppoa. Se löytyy Learndash alustalta, johon saat kirjautumisohjeet aloituskirjeessä. Vaikka et olisi ikinä käynyt yhtään verkkokurssia, osaat varmasti käyttää tätä. Saat myös tarvittaessa tukea aloitukseen suoraan minulta. Saat valita myös itsellesi sopivan suoritustavan. Voit katsoa videon, kuunnella äänitteen tai lukea tekstin. Tai käyttää vaikka kaikkia tapoja.

Kurssilla voit edetä oman aikataulun mukaisesti. Käyttöaikaa kurssin materiaaleille on  vuoden (12kk). Jos et siis pysty etenemään kurssilla aikataulun mukaisesti, voit palata jatkamaan koska vain vuoden aikana.

Olen sinun tukenasi koko kurssin ajan. Saat minut kiinni monin eri tavoin ja voit kysyä kaikkea kurssiin ja kasvatukseen liittyvää sähköpostilla, soittaa pulmapuhelimeen soittoaikoina tai laittaa viestiä Facebookin tai Instagramin kautta.

Kurssin suorituksesta saa todistuksen!

AIKATAULU

Kurssi alkaa 10.10.2022

Ilmoittautuminen auki 25.9. – 9.10.2022

HINTA

Etuhinta 59 € (norm. 79€)

Etuhinta voimassa kun ilmoittaudut viimeistään 5.10.2022. Tämän jälkeen voi ilmoittautua normaalihinnalla.

Kurssin normaaihinta hinta 79 € (vuonna 2022). Hinta nousee 2023.

Huom! Verkkokurssit ovat tarkoitettu yhden henkilön käyttöön.

🏫Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi yksittäisen tai isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Verkkolaskutus yrityksille ja yhdistyksille! Tee ilmoittautuminen tällöin asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä.

Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset luettavissa täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleeni asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi tai soita 045 144 03 82 (arkisin 9-15).

KURKKAA TERVETULOA DIOJA!

Videoissa aina mukana diat, jotka selventävät asioita. Diat saatavilla myös erikseen, jotta voit esimerkiksi katsoa dioja ja lukea tekstiä samanaikaisesti. Opit kaikilla aisteilla!

✨LUE OSALLISTUJIEN PALAUTTEITA✨

Kiitos tuhannesti loistavasta kurssista! Minulla on kotona erityislapsi, ja minun oma tilanteeni venyi sen verran pahaksi, että tarvittiin sairaslomaa moneksi kuukaudeksi. Ostin kurssisi Instagram-mainoksen perusteella, ajattelinpa: Tässäpä loistava kurssi sekä äidille että lapselle!

En ole opiskellut sitten lukion näin intensiivisesti, kuin sinun kurssisi avulla. Olen kirjoittanut ylös lähes kaiken ja käyttänyt runsaasti aikaa opiskeluun ja suunnitellut kotiin erilaisia tauluja, hengitysharjoituksia sekä ihan vain yhdessä rentoutumisen harjoituksia. Tehtävälistallani on nyt lisää asioita ja olen sangen innoissani: Aion askarrella kissakuvat avaimenperään, kehukortteja, tunnesanarengasta ja hommaan vielä jumppapallon potkupalloksi. Olen askarrellut suunnattomasti juttuja ja käytössä ne ovat olleet jo viikon. Näistä on suunnaton apu!

Sekä minut että poikani diagnosoitiin viime vuonna ADHD:lla. Voit kuvitella, millainen tilanne on ollut kotona, kun kummallakaan ei ole oikein hajua, mitä päässä tapahtuu ja mistä kaikki johtuu. Olen onnellinen, että paranemisprosessi on lähtenyt kummallakin liikenteeseen. Lapsessani on tapahtunut runsaasti muutoksia, ja myös minussa. Esimerkiksi olen oppinut asettamaan rajani muille ihmisille ja kuuntelemaan omaa jaksamistani. Tämä on johtanut siihen, että päätin osa-aikaistaa työni lastani varten ja olen osannut jättää ihmisten provosoinnit sikseen ja rauhoittanut itseni keinoillasi. Olen lisäksi keksinyt omia keinoja, jotka ovat olleet loistavia lapsen vireystilojen käsittelyyn.

Olen iloinen, että lapseni saa tämän kaiken tuen, jota itse en saanut lapsena. Olen ylpeä lapsestani ja itsestäni, me olemme tehneet paljon töitä ja nyt on aika nauttia näistä keinoista onnellisen, kiitollisen ja tasapainoisen arjen tavoin. Negatiivisen palautetulvan sijaan ansaitsemme nyt ymmärrystä ja kannustusta elämässä.”

– Osallistuja Räjähdysvaara! – lapsen ja aikuisen itsesäätely verkkokurssista –