Koulutuswebinaari: Sukupolvien ketjun katkaisu – miten lapsuutemme vaikuttaa kasvatustapaamme ja miten katkaista haitallisia ketjuja

29,90  sis. alv 24%

Varasto loppu

Aika: Tiistaina 7.5.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Tiistaina 7.5.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta voimme vaikuttaa siihen, mikä merkitys sillä on nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Lapsuudellasi ei ole yhtäläisyysmerkkejä aikuisuuden kanssa. Jos kuitenkin takana on vaikea lapsuus, vaatii rohkeutta avata lapsuuden reppua ja menneisyyden solmuja. Jotkut ihmiset eivät tee sitä koskaan. Tällöin he usein siirtävät omat ja suvun traumat eteenpäin.

Me voimme katkaista sukupolvien ketjun ja olla siirtämättä aiempien sukupolvien ja omia traumojamme eteenpäin. Hyvä itsetuntemus tekee meistä parempia kasvattajia. Kun olemme käsitelleet omat ”triggerimme” eli ne laukaisevat tekijät, jotka lapsuudestamme tai menneisyydestämme nostavat voimakkaita tunteita pintaan, pysymme paremmin rauhallisina ja siirrymme reagoinnista ennakointiin. Opimme myös ymmärtämään omia reaktioitamme ja käyttäytymistämme, kun tiedämme oman käyttäytymisemme taustalla olevat syyt.

Oman lapsuuden, oli se millainen tahansa, vaikutuksia kannattaa tarkastella aika ajoin. Ymmärtämällä sen vaikutukset voimme tietoisemmin ohjata omaa kasvatustyyliämme. Mitä haluamme viedä eteenpäin? Mitä haluamme jättää taaksemme?

Webinaarin sisältö

  • Oman lapsuuden tarkastelu
  • Kiintymyssuhde, tunnelukot, traumat, haitalliset toiminta-  ja ajatusmallit
  • Oman kasvatustyylin tarkastelu ja lapsuuden vaikutus nykyiseen kasvatustapaan
  • Haitallisten tapojen ja mallien purkaminen

Webinaarin jälkeen osallistuja osaa tarkastella oman lapsuuden vaikutuksia kasvatustapaansa. Hän osaa tunnistaa sukupolvien ketjuja ja lähteä katkaisemaan niitä. Hänellä on välineitä ja harjoituksia oman toiminnan muutoksen tueksi.

Kenelle?

Webinaari on sopiva kaikille vanhemmille ja ammattikasvattajille.

Materiaali

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena lapsuus voimavaraksi - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin.

Tallenne

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Linkki tallenteeseen tulee samaan omille sivuille webinaaria seuraavana päivänä.

Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin tai koulun henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen. Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta viisi kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.

ESITTELYVIDEO