Koulutuswebinaari: Rauhaa ryhmään ja luokkaan! – miten lisätä ryhmän rauhaa ja keskittymiskykyä

29,90  sis. alv 24%

Varasto loppu

Aika: Tiistaina 19.3.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Tiistaina 19.3.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Rauhaton ryhmä tai levoton luokka? Miten lisätä lapsien keskittymiskykyä, rauhoittumisen taitoja ja yhteistyötä? Syitä levottomuuteen voi olla useita, mutta onneksi on yhtä paljon ratkaisuja tilanteen rauhoittamiseen. Ympäristön ja tapojen muutoksilla on suuri vaikutus ryhmän rauhaan. Sopivalla harjoittelulla voimme vahvistaa lapsen oppimiskykyä ja helpottaa oppimista.

"Keskity" tai "Rauhoitu" kehotuksella usein tarkoitamme hyvään, mutta harvemmin ne ovat tehokkaita. Vaikka lapsi pystyisi ehkä hetken pinnistelemään käskymme mukaan, ei se tuo mukanaan aitoa rauhaa ja pitkäaikaista muutosta.  Lapsi tarvitsee aikuiselta työkaluja, joilla voi aidosti rauhoittaa kehonsa ja mielensä.

Webinaarin sisältö

 • Levottomuuden taustasyyt
 • Ryhmärauhan avaimet
 • Rauhoittumisen tukemisen tavat
 • Harjoituksia kaikenikäisille lapsille (jotka sopivat myös aikuisille)

Webinaarin jälkeen osallistuja tietää, millä tavoin voi rauhoittaa ryhmää tai levotonta luokkaa. Hänellä on tähän sopivia tapoja ja harjoituksia, joita voi ottaa käyttöönsä heti ilman esivalmisteluja.

Kenelle?

Webinaari on sopiva esimerkiksi

 • varhaiskasvatuksen työntekijät
 • perhetyöntekijät
 • perhepäivähoitajat
 • koulun opettajat
 • kouluavustajat
 • valmentajat
 • iltapäiväkerho-ohjaajat
 • kerhojen vetäjät

Materiaali

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena rauhaa ryhmään - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin.

Tallenne

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Linkki tallenteeseen tulee samaan omille sivuille webinaaria seuraavana päivänä.

Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin tai koulun henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen. Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta viisi kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.

ESITTELYVIDEO