Koulutuswebinaari: Turva ja ehdoton rakkaus – suurimmat synnynnäiset tarpeet kasvatuksen ohjenuorina

29,90  sis. alv 24%

Aika: Keskiviikkona 8.11.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Keskiviikkona 8.11.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Kaiken vuorovaikutuksen pohja, on kyse sitten vanhemmasta tai muusta lapsen elämään kuuluvasta aikuisesta, on turva ja ehdoton rakkaus. Meidän kaksi suurinta synnynnäistä tarvettamme on olla turvassa ja hyväksyttyjä sellaisena kuin olemme. Turvan ja ehdottoman rakkauden ilmapiirissä meidän on mahdollista kukoistaa ja kasvaa täyteen potentiaaliimme.

Sisäisen turvallisuuden tunteella on valtava vaikutus hyvinvointiimme. Tutkimusten mukaan se muun muassa tuo meille sisäistä motivaatiota ja pystymme tunnistamaan helpommin meitä miellyttävät asiat. Turvan tunne lisää myönteisiä tunteita ja voimme säädellä tunteitamme paremmin. Se helpottaa ajattelua ja asioista suoriutumista. Kehomme ei ole koko ajan varuillaan tai käytä energiaa uhkien tarkkailuun, vaan voimme keskittyä käsillä olevaan tehtävään. Turvan tunne lisää läsnäoloa.

Ehdottomassa rakkaudessa meillä ei ole ehtoja rakkaudellemme. Emme esimerkiksi sano lapselle, että hän pääsee syliin vasta kun on rauhoittunut. Emme kohtele lasta kunnioituksella vain silloin, kun hän käyttäytyy hyvin tai tottelee meitä. Ehdottoman rakkauden osoittaminen on tärkein tekomme lapsia kohtaan. Lapsen tulisi levätä rakkaudessamme ja pystyä olemaan aito oma itsensä, pelkäämättä näyttää meille todellisia tunteitaan tai kertoa ajatuksiaan. Lapsen ei tulisi pelätä sitä, että rakastaisimme häntä vähemmän, jos hän ei käyttäydy hyvin. Ehdoton rakkaus ei tarkoita rajattomuutta, vaan rajat ovat osa rakkautta.

Näitä voi olla vaikeaa toteuttaa, etenkin jos itsellä on turvattomuuden kokemuksia tai on kasvanut ehdollisen rakkauden ilmapiirissä. Voimme kuitenkin harjoitella turvan ja ehdottoman rakkauden tarpeiden tunnistamista ja niiden vastaamista.

Webinaarissa käydään läpi näiden tarpeiden vaikutus lapsen kasvuun ja kehitykseen sekä miten voimme vastata niihin.

Webinaarin sisältö

  • Turvan tarpeen tunnistaminen ja turvattomuuden vaikutukset
  • Lapsen turvan tarpeeseen vastaaminen ja turvan vahvistus
  • Ehdottoman rakkauden toteuttaminen
  • Ehdottoman rakkauden hyödyt
  • Omiin tarpeisiin vastaaminen aikuisuudessa

Webinaarin jälkeen osallistuja ymmärtää ihmisen suurimmat tarpeet ja niiden vaikutuksen koko elämään. Hän osaa kasvatuksessaan tunnistaa nämä tarpeet ja niiden vaikutuksen lapsen käytökseen. Hän osaa vastata tarpeisiin ja tukea näiden tarpeiden toteutumista lapsen arjessa.

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena turva ja ehdoton rakkaus kasvatuksessa - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyy kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin. Linkki tallenteeseen tulee samaan paikkaan webinaarista seuraavana päivänä.

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen (Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta neljä kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.