Koulutuswebinaari: Tukea tunnekuohuihin – askeleet lapsen tunnekuohujen ratkaisuun

29,90  sis. alv 24%

Varasto loppu

Aika: Keskiviikkona 20.9.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Keskiviikkona 20.9.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Tarvitsisitko lisää tukea lapsen tunnekuohujen kohtaamiseen? Kaipaisitko varmuutta tilanteiden hoitoon? Haluaisitko ymmärtää tilanteiden syntyä? Toivoisitko lisää ratkaisuja tunnekuohujen ratkaisemiseen?

Kaikkien lasten tunteet kuohuvat joskus. Se johtuu niin aivojen keskeneräisyydestä kuin lapsen alkutekijöissä olevaista taidoista. Tunteet tarttuvat ja meidän voi olla aikuisina vaikeaa olla lapsen tukena omien tunteiden kuohuessa. Voimme tuntea myös epävarmuutta ja neuvottomuutta. Varsinkin jos meillä ei ole tietoa siitä, miten toimia tilanteessa eikä välineitä tilanteen ratkaisuun.

On useita eri tapoja kohdata lapsi ja olla lapsen apuna tunnekuohuissa. Kun tiedämme mitä tehdä, emme kuormitu lapsen tunteista niin paljon ja olomme on varmempi. Kun meillä on erilaisia ratkaisuja tilanteisiin, voimme auttaa lasta kohtaamaan ja käsittelemään tunteen. Näin tunnekuohu lopulta laantuu.

Webinaarissa käydään läpi mitä lapsen aivoissa ja kehossa tapahtuu tunnekuohun aikana. Mitkä tekijät ovat ajaneet tilanteeseen ja millä keinoin pääsemme siitä eteenpäin.

Webinaarin sisältö

  • Tunnekuohu pala palalta: Mitä tapahtuu ja miksi?
  • Lapsen kohtaaminen tunnekuohussa
  • Tunnekuohuihin vaikuttavat tekijät eri ikävaiheissa
  • Tunnekuohuissa toimivat ratkaisut

Webinaarin jälkeen osallistuja tietää mitkä tekijät vaikuttavat tunnekuohujen syntyyn ja miten tunnekuohu vaikuttaa lapsen kehoon, toimintaan ja ajatteluun. Hän osaa kohdata lapsen tunnekuohussa tavalla, josta on apua niin lapselle kuin itselle. Hän tuntee useita tapoja ratkaista tunnekuohuista aiheutuneet tilanteet.

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena tukea tunnekuohuihin - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyy kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin. Linkki tallenteeseen tulee samaan paikkaan webinaarista seuraavana päivänä.

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen (Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta neljä kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.