Koulutuswebinaari: Myönteisyys kasvun tukena – voimatunteet ja optimismi hyvinvoinnin vahvistajina

29,90  sis. alv 24%

Aika: Keskiviikkona 16.8.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Keskiviikkona 16.8.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Suhtautuuko lapsi kaikkeen vastahakoisesti? Jäävätkö lapsen mieleen enemmän epäonnistumiset kuin onnistumiset? Onko lapsi usein huolissaan? Tuntuuko lapsi olevan usein pettynyt? Tuntuuko lapsi lannistuvan vastoinkäymisten edessä?

Myönteisyydellä on mahtava voima. Se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, oppimiseen, luovuuteen, elämäntyytyväisyyteen, optimismiin ja tilanteiden ratkaisukykyyn. Negatiivisen vinouman takia, aivomme eivät ole luonnostaan hanakoita tarttumaan hyviin asioihin, onnistumisiin tai mukaviin tunteisiin. Tällaiset ovat enemmän hetkellisiä ja ohimeneviä. Voimme treenata ja meidän kannattaa treenata aivojamme ja ohjata ajatteluamme, sillä myönteisyyden hyöty on suuri. Hyötyjä ovat tutkineet muun muassa Barbara Fredrickson ja Alice Isen. 

Jos emme tiedä, miten vahvistaa myönteisyyttämme oikealla tavalla, voimme ajautua toksiseen positiivisuuteen, joka ei vahvista hyvinvointiamme. Ikävien asioiden välttely tai epämukavien tunteiden tukahduttaminen niiden ilmaisemisen sijaan, voi aiheuttaa ikävän ja pahan olon. 

Optimismi on osa myönteisyyttä. Se on ajatusmalli, jonka Martin Seligman sanoo olevan kuin rokote masentuneisuutta vastaan. Meidän kannattaa vahvistaa optimistista ajattelua ja ratkaisukeskeistä suhtautumistapaa tilanteisiin aivan lapsesta asti. Koska kyse on ajattelusta ja suhtautumistavasta, voimme vaikuttaa siihen missä iässä tahansa.

Webinaarissa käydään läpi myönteisen ajattelun, voimatunteiden ja optimismin vaikutus hyvinvointiin sekä miten voimme opettaa näitä asioita lapselle käytännönläheisesti tavallisen arjen lomassa.

Webinaarin sisältö

  • Myönteisyyden hyödyt lapselle ja aikuiselle
  • Voimatunteiden vaikutus elämäntyytyväisyyteen ja niiden lisääminen arkeen
  • Optimismin alueet ja optimismin hyödyt
  • Voimatunteet ja optimismi kasvun välineinä
  • Pois ”silmät kiinni onnellisuudesta” eli toksisen positiivisuuden välttäminen
  • Harjoituksia myönteisyyden alueiden vahvistamiseksi

Webinaarin jälkeen osallistuja tuntee myönteisyyden eri hyödyt sekä kuinka vahvistaa omaa ja lapsen myönteisyyttä eri harjoituksilla. 

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena myönteisyys kasvun tukena - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin.

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Linkki tallenteeseen tulee samaan omille sivuille webinaaria seuraavana päivänä.

Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen (Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta neljä kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.