Koulutuswebinaari: Kehotietoinen tunnekasvatus – kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena

29,90  sis. alv 24%

Aika: Keskiviikkona 22.11.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Keskiviikkona 22.11.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Levottomuutta kehossa tai levoton lapsi? Tunteiden havaitsemisen vaikeuksia? Tunteiden käsittelyä ajatuksin? Kaipaatko välineitä tunteiden säätelyn keholliseen tukemiseen?

Usein jäämme pään tasolle tunteiden käsittelyssä. Nimeämme tunteita ja keskustelemme lasten kanssa tunteista. Silloin jäämme tunnetaidoissa kuitenkin puoleen väliin. Tunteet ovat kehollisia ja niitä tulisi käsitellä myös kehon tasolla. Tunteita tulisi käsitellä kokemuksellisuuden kautta keholle sopivilla keinoilla. Tarvitsemme itsellemme ja lapsille sopivia konkreettisia välineitä tunteiden kohtaamisen ja säätelyn tueksi.

Kehon keinot ovat myös ainoita, mitä voimme käyttää pienen lapsen kanssa. Aivojen keskeneräisyyden takia tunteista puhuminen tai pääntasoinen järkeily eivät vaikuta, vaan tarvitsemme kehon keinoja.

Aikuisina tarvitsemme kehollisia keinoja myös kehon ja mielen yhteyden vahvistamiseen. Jos tunteitamme on mitätöity lapsena ja olemme joutuneet tukahduttamaan tunteemme, on meillä usein heikko kehon ja mielen yhteys. Tämä vaikeuttaa niin tunnetaitojen opettelua kuin tunteiden säätelyä.

Webinaarissa käydään läpi tunnetaitoja kehon ja kehotietoisuuden näkökulmasta.

Webinaarin sisältö

  •  Tunteiden vaikutus kehoon
  •  Emotionaalinen kuormitus päivän aikana
  •  Kehon ja mielen yhteyden tukeminen
  • Ennakoivat keinot tunteiden käsittelyn tukena
  •  Konkreettisia keinoja tunnetaitojen kehotietoiseen opetteluun

Webinaarin jälkeen osallistuja ymmärtää kehotietoisuuden käsitteen ja tunteiden käsittelemisen kehon näkökulmasta. Hänellä on välineitä tunteiden keholliseen käsittelyyn. Hänellä on kehollisia keinoja, joita voi opettaa myös lapselle ja näin tukea lapsen tunteiden säätelykykyä.

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena kehotietoinen tunnekasvatus - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin. Linkki tallenteeseen tulee samaan paikkaan webinaarista seuraavana päivänä.

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen (Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta neljä kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.