Koulutuswebinaari: Kasvun asenne – oppimisen ja kasvun vetovoima

29,90  sis. alv 24%

Varasto loppu

Aika: Keskiviikkona 6.9.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Keskiviikkona 6.9.2023 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Kasvun asenteessa on vetovoimaa!

Se saa lapsen uskomaan itseensä ja omiin taitoihinsa. Harjoittelemaan taitojaan sinnikkäästi ja luottamaan omaan etenemiseensä.

Parasta on se, että meillä aikuisilla on suuri vaikutus lapsen kasvun asenteen muodostumiseen. Voimme puheellamme ja antamallamme palautteella tukea kasvun asenteen muodostumista ja antaa näin lapselle lahjan, joka kantaa koko elämän ajan. Kasvun asenne auttaa lasta saavuttamaan tavoitteensa ja vahvistaa lapsen itsetuntoa. Se lisää hyvinvointia kaikilla elämänalueilla.

Kasvun asennetta tutkinut psykologian professori Carol Dweck uskoo, että tärkeämpää kuin usko omiin kykyihinsä on uskoa, että voi kehittää omia kykyjänsä. Kasvun asenteessa lapsen oppiminen ja kasvaminen on itseluottamukseen perustuva. Hän ajattelee olevansa hyvä ja hänellä on hyvä itsetunto. Hän ajattelee harjoituksen ja omien ponnistelujen kautta voivansa kehittyä ja menestys on koko ajan kasvavaa. Kasvun ajattelun lapsi ottaa mielellään vastaan palautetta, koska ajattelee, että sen palautteen kautta avulla hän voi kehittyä ja epäonnistumiset opettavat. Kasvun asenteen lapsi näkee epäonnistumiset ja haasteet oppimiskokemuksina ja siksi hän on sinnikäs ja toiveikas.

Ilman kasvun asennetta lapsi jää jumiin muuttumattomuuden asenteeseen. Tämä voi tulla esiin alentuneena itsetuntona tai haluttomuutena yrittää harjoitella taitoja. Lapsi ajattelee tällöin yleensä, että ei ole tarpeeksi hyvä ja tietyt tiedot ja taidot ovat geneettisiä, eikä oikeastaan harjoituksella ole väliä. Hän haluaa tehdä vaikutuksen, mutta pelkää, että muut eivät pidä hänestä. Hän ei halua ollenkaan ottaa vastaan negatiivista palautetta, koska se sattuu. Ja usein on suuri epäonnistumisen pelko.

Webinaarissa käydään läpi millaisin keinoin voit vahvistaa omaa ja lapsen kasvun asennetta. Miten vahvistaa lapsen uskoa omiin taitoihinsa ja mahdollisuuksiin kehittyä.

Webinaarin sisältö

  • Mikä on ja miten tunnistaa kasvun ja muuttumattomuuden asenne
  • Mitkä asiat vaikuttavat muuttumattomuuden asenteen muodostumiseen
  • Millä keinoin tukea lapsen kasvun asennetta
  • Mitä tehdä oman kasvun asenteen vahvistamiseksi

Webinaarin jälkeen osallistuja ymmärtää ja osaa tunnistaa kasvun sekä muuttumattomuuden asenteet. Hän osaa vahvistaa lapsen kasvun asennetta ja välttää muuttumattomuuden asenteeseen johtavia tapoja. Hänellä on harjoituksia kasvun asenteen vahvistamiseen.

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena kasvun asenne kasvatuksen tukena - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyy kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin. Linkki tallenteeseen tulee samaan paikkaan webinaarista seuraavana päivänä.

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen (Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta neljä kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.