Koulutuswebinaari: Hengitysleikki – mitä minun tulisi tietää lapsen hengityksestä ja miten ohjaan hengitysharjoituksia lapselle

29,90  sis. alv 24%

Aika: Tiistaina 20.2.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Tiistaina 20.2.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Neuvotko lasta hengittämään syvään tunnekuohussa? Kuvitteletteko ilmapallon vatsan sisään rauhoittuessanne? Hengityksen säätely on nopein tapa vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon, mutta pikaiset ohjeet eivät aina vie parhaaseen tulokseen. Pahimmillaan syvään hengittely ja lapsen huomion viemiseen hengitykseen vievät lapsen ylivireystilaan, jossa tunteiden säätely on vielä vaikeampaa. "Hengitä rauhassa" kehotus voi saada lapsen jopa vastustamaan enemmän ja pidättämään hengitystä.

Ymmärtämällä hengityksen perusteita ja harjoittelun tapoja, voimme ohjata lasta hyödyntämään hengitystä rauhoittumisessa ja tunnekuohuissa. Emme myöskään tarvitse sataa eri harjoitusta, vaan muutaman lapselle sopivan harjoituksen johdonmukainen tekeminen on parempi kuin jatkuva vaihtelu. Webinaarissa teemme myös hengitysharjoituksia, joita voimme käyttää lapsen kanssa. Monet aikuisten hengitysharjoitukset ovat liian voimakkaita tai muulla tavalla sopimattomia lapsille. Webinaarissa opit tunnistamaan lapsille sopivat harjoitukset.

Webinaarin sisältö

  • Hengityksen säätelyn vaikutukset kehoon
  • Hengityksen harjoittelun askeleet
  • Turvan tunteen vaikutus hengitykseen
  • Lasten hengitysharjoituksia

Webinaarin jälkeen osallistuja tietää, millä tavoin tehdä hengitysharjoituksia lapsen kanssa. Hänellä on tiedossaan hengitysharjoituksia, joita tehdä yhdessä lapsen kanssa.

Kenelle?

Webinaari on sopiva kaikille vanhemmille ja ammattikasvattajille.

Materiaali

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena hengitysleikki - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin.

Tallenne

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Linkki tallenteeseen tulee samaan omille sivuille webinaaria seuraavana päivänä.

Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin tai koulun henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen. Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta viisi kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.

ESITTELYVIDEO