Ilo olla yhdessä! – positiivisen kasvatuksen menetelmäkurssi kevät 2022

99,00  sis. alv 24%

Positiivisen kasvatuksen kuuden viikon menetelmäkurssi, jossa positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja positiivisen kasvatuksen perusteet ja harjoitukset lasten kasvatuksen tueksi.

Menetelmäkurssin hinta on 99 € (sis. alv 24%)

Kurssikarnevaaliviikolla 30.5.-5.6.2022 etuhintaan 69 €

Osasto:

Positiivisen kasvatuksen menetelmäkurssi ohjaa askel askeleelta kohti positiivista kasvattajuutta. Tämä kurssi vie sinut tiedosta taitoon ja taidosta kasvatuksen voimavaraksi.

Kuuden viikon verkkokurssi käsittelee laaja-alaisesti positiivista kasvatusta ja antaa sinulle välineet toteuttaa positiivista kasvatusta kotona tai töissä. Kurssi on rakennettu niin, että se sopii niin vanhemmille kuin ammattikasvattajille.

Kurssin jälkeen

✅ sinulla on valmiudet käyttää Ilo olla yhdessä – positiivisen kasvatuksen menetelmää kotona tai työssäsi

✅ tunnet positiivisen kasvatuksen menetelmän eri alueet

✅ osaat tukea lapsen hyvinvointia kukoistuksen kehyksen mukaisesti

✅ osaat käyttää kuinka puuttua lapsen ei toivottuun käyttäytymiseen askeleita ongelmatilanteiden ratkaisuun

✅ työkalupakistasi löytyy yli 20 erilaista ratkaisumallia

✅ osaat säädellä paremmin omia voimavarojasi, jotta voit toteuttaa positiivista kasvatusta joka päivä

 

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssi koostuu kuudesta osiosta, jotka aukeavat viikon välein.

Osio 1: Positiivisen kasvatuksen rakennuspalikat

Ensimmäisessä osiossa käydään läpi positiivisen kasvatuksen menetelmän eri osiota ja niiden vaikutus lapsen sekä kasvattajan hyvinvointiin. Käydään läpi kaksi tärkeintä asiaa kasvatuksessa sekä asetetaan omat henkilökohtaiset tavoitteet kurssille.

Osio 2: Positiivisen kasvattajan pilarit

Aikuisen suhtautuminen lapseen ja vuorovaikutus lapsen kanssa on kasvatuksen perusta. Tässä osiossa käydään läpi ne viisi asiaa, mitä kasvatuksessa tulisi toteutua ja miten saada ne osaksi omaa kasvatustyyliä.

Osa 3: Kasvatusta kukoistuksen kehyksen mukaisesti

Kolmannessa osiossa käydään läpi positiivisen psykologian kukoistuksen kehyksen alueet ja niiden vaikutus hyvinvointiin. Kuinka tukea lapsen hyvinvointia ja ohjata häntä kohti kukoistusta kukoistuksen kehyksen oppien avulla.

Osa 4: Lapsen ei toivottu käyttäytyminen ja käyttäytymisen haasteet eri ikävaiheissa

Lapsen ei toivottu käyttäytyminen saa meidät usein ymmälleen tai reagoimme niihin vain vanhojen tapojen mukaisesti. Tässä osiossa käydään läpi taaperon, leikki-ikäisen, alakouluikäisen, yläkoululaisen kasvuun sekä teini-ikään liittyvät haasteet sekä kuinka vastata niihin positiivisen kasvatuksen keinoin.

Osa 5: Ratkaisumallit eri tilanteisiin

Mitä enemmän meillä on eri ratkaisumalleja työkalupakissamme, sitä paremmin voimme vastata ongelmatilanteisiin. Ennakoimalla pysymme konfliktitilanteissa rauhallisempana ja voimme reagoinnin sijaan vastata tilanteeseen hyvällä ratkaisulla.

Osa 6: Kasvattajan hyvinvointi

Kasvattajan hyvinvointi on lapsen hyvinvoinnin perusta. Tässä osiossa käsitellään kasvattajan haastavia tunteita sekä niiden käsittelyä. Omien reagointitapojen taustaa sekä tehdään suunnitelmia oman hyvinvoinnin tukemiseen.

BONUSMATERIAALI

Bonus 1: Vasta vanhemmaksi opas (e-opas)

  • Lapsen kasvatusta on hyvä miettiä jo ennen lapsen syntymää. Tämä opas auttaa raskautta suunnittelevia tai raskaana olevia valmistautumaan vauvan tuloon.

Bonus 2: Vauvavuoden selviytymisopas (e-opas)

  • Vauvavuosi tuo aivan omat haasteensa. Muistamalla kuitenkin positiivisen kasvatuksen perusasiat voimme taata hyvän alun aivan ensihetkistä alkaen.

Bonus 3: Joka kasvattajan mikrotaukokortit

  • Omasta jaksamisesta huolehtiminen on tärkeää, mutta usein haastavaa kiireisessä arjessa. Joka kasvattajan mikrotaukokorteista löytyy esimerkkejä pienten taukojen pitämiseen pitkin päivää.

Bonus 4: Ammattikasvattajan ryhmäratkaisut – kuinka ratkaista konfliktitilanteet ryhmässä (e – opas)

  • Joka puolella lapsia! Miten ratkaista ongelmatilanteita, kun tilanteessa ei ole vain 1,2 tai 3 lasta, vaan koko ryhmä tai luokka? Erityisiä ratkaisuja ryhmätilanteisiin.

Bonus 5: Tukea teinille – opas (e – opas)

  • Teini-ikä tuo kasvatukselle aivan omanlaiset haasteensa. Teini-ikäinen käy läpi suuria muutoksia kehossa ja aivoissa sekä tekee irtaantumista vanhemmistaan. Miten vanhempana tai ammattikasvattajana olla nuoren tukena?

SUORITUSTAPA

Kaikki kurssin osiot ovat videoina, audioina ja teksteinä. Voit valita itsellesi mieluisan tavan käydä läpi kurssia tai vaihdella eri tapojen välillä.

Kurssi järjestetään helppokäyttöisellä Learndash alustalla, johon kirjaudutaan kasvatusneuvoja.fi sivuilta oman tilin kautta. Voit kirjautua sinne millä laitteella tahansa, jossa on internetyhteys, kuten matkapuhelin, tabletti tai tietokone. Sinun ei tarvitse ladata mitään ylimääräisiä sovelluksia, vaan voit käydä kurssia läpi pelkästään kirjautumisen kautta. Alustalla voit seurata edistymistäsi ja jatkaa helposti siitä, mihin edellisellä kerralla jäit.

 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Olen lukenut positiivinen kasvatus ja ilo olla yhdessä kirjan. Kannattaako minun käydä kurssia?

Kirjat ovat hyvä pohja kurssille, mutta kurssilla tiedot viedään taidoiksi ja käytäntöön. Kurssilla on asioita, joita kirjoista ei löydy sekä enemmän harjoituksia sekä käytännön esimerkkejä.

En ole lukenut kirjoja. Onko minun pakko lukea kirjat?

Kurssin ohessa voi lukea positiivisen kasvatuksen – kirjaa tai ilo olla yhdessä – positiivisen vanhemmuuden voima kirjaa. Kirjojen lukeminen ei kuitenkaan ole pakollista. Tarvittava tieto löytyy myös kurssin sisällöstä.

Miten kauan kurssin suorittamiseen menee?

Kurssin yhteenlaskettu laajuus on 12 tuntia.

Jokainen opiskelee kuitenkin omaa tahtiaan, joten on vaikea arvioida esimerkiksi harjoituksiin menevää aikaa. Kurssin materiaalin läpikäymiseen on kuitenkin laskettu menevän keskimäärin 12 tuntia.

Kuinka paljon kurssin läpikäyntiin on aikaa?

Kurssilla on käyttöaikaa 12 kk eli pystyt käymään kurssia aivan omaan tahtiin riippuen elämäntilanteestasi ja aikatauluistasi.

Saako kurssista todistuksen?

Kurssista saa todistuksen. Kun on merkinnyt kaikki kurssin osiot suoritetuksi, saa suoraan järjestelmästä suppean todistuksen, jossa kurssitiedot, laajuus ja suorituspäivä. Laajemman todistuksen yksityiskohtaisine tietoineen voit tilata maksutta asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Onko sinulla kysymys, johon et löytänyt vastausta. Laita viesti asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

KOULUTTAJA

Kurssin kouluttajana toimii Tiia Trogen.

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa lasten positiivisesta kasvattamisesta. Positiivinen kasvatus (2021), Ilo olla yhdessä! – positiivisen vanhemmuuden voima (2021). Koulutukseltani olen Tio, TM, positiivisen psykologian asiantuntija ja kasvatuskouluttaja. Olen myös lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja toimiva perhe – ohjaaja, Tilli Toukka – lasten eroryhmä – ohjaaja sekä muksuoppi ohjaaja. Olen käynyt skeematerapian opinnot ja olen hengityskouluohjaaja.

Olen myös sinun tukenasi koko kurssin ajan. Saat minut kiinni monin eri tavoin ja voit kysyä kaikkea kurssiin ja kasvatukseen liittyvää sähköpostilla, soittaa pulmapuhelimeen soittoaikoina tai laittaa viestiä Facebookin tai Instagramin kautta.

KURSSILAISTEN EDUT

✨ Pääsevät mukaan facebookin positiivisen kasvattajat ryhmään, jossa voit keskustella kurssin aiheista, kysyä kysymyksiä, jakaa omia vinkkejä ja neuvoja.

✨ Voivat soittaa maksutta kaksi kertaa viikossa päivystävään positiivisen kasvatuksen pulmapuhelimeen.

KENELLE

Tämä sopii kaikille kasvattajille, jotka haluavat lisätä omia kasvattajan taitoja, lisätä omaa ja lasten hyvinvointia, vahvistaa tunnetaitoja, lisätä iloa ja mielen hyvinvointia, oppia pitämään huolta omista voimavaroista ja voida paremmin.

❤️ Vanhemmille
❤️ Isovanhemmille
❤️ Varhaiskasvattajille
❤️ Opettajille
❤️ Rehtoreille
❤️ Koulukuraattoreille
❤️ Koulupsykologeille
❤️ Kerho-ohjaajille
❤️ Perhetyöntekijöille
❤️ Sosiaalityöntekijöille
❤️ Harrastusohjaajille
ja kaikille, jotka elämässään kohtaavat lapsia

HINTA

Menetelmäkurssin hinta on 99 € (sis. alv 24%)

Kurssikarnevaaliviikolla 30.5.-5.6.2022 etuhintaan 59 €

LAAJEMMAT LISENSSIT

Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleemme asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi tai 045 144 03 82 (arkisin 9-15).