Ennakkohinta!

E-materiaali: Kain ja ketun vahvuuspaketti (tarina, vahvuuskortit, pelialusta, toimintakortit)

Alkuperäinen hinta oli: 19,00 €.Nykyinen hinta on: 9,50 €. sis. alv 24%

E-materiaali: Kain ja ketun vahvuuspaketti (tarina, vahvuuskortit, pelialusta, toimintakortit)

Loppuunmyynti 9,50 €. E-tuote myynnissä 30.6.2024 asti.

Huom! E-tuotetta ei ole mahdollista saada tämän jälkeen

Osastot: ,

Lähde Kain ja ketun mukaan vahvuusjuhliin ja opi vahvuuksista tarinoiden ja pelin kautta. Vahvuuspaketissa mukana Kain ja ketun vahvuustarina, luonteenvahvuuskortit (26 kappaletta), pelilauta ja toimintakortit (30 kappaletta).

Kai ja kettu - luonteenvahvuustarina (näyte)

*Släm* ovi lävähtää kiinni ja vihaiset askeleet kulkevat pihan poikki. Kai istuu hiekkalaatikon reunalle, nojaa käsiinsä ja mutisee hiljaa itsekseen: ”Kun sä aina, kun et sä koskaan ja minä olen sanonut sata kertaa. Minä en kyllä koskaan opi.” Istuessaan siinä, hän ei huomaa viereensä hiljaa hipsuttelevaa kettua. Kettu istuu hänen viereensä ja kietoo sitten ison häntänsä Kain ympärille. Ensiksi Kai luulee, että joku on laittanut viltin hänen päälleen, mutta sitten hänen sormensa osuvat häntään upoten sen pitkiin karvoihin. Kai säikähtää, mutta nostaessaan päänsä hän kohtaa ketun isot, ystävälliset silmät ja hymyilevän suun.

”Hei” sanoo kettu iloisesti.
”Hei” vastaa Kai vielä hieman varovaisesti ja katsoo hämillään kettua.
”Minä olen kettu”, kettu jatkaa esittelyään. Kai kakistelee hieman ja miettii mitä vastaisi. Hän kuljettaa sormiaan pitkin hännän pintaa. Se tuntuu pehmeältä ja lämpimältä. ”Sinulla on lämmin häntä”, hän saa sanottua ja nostaa varovasti katseensa.

”Kiitos”, kettu vastaa ja hänen suunsa leviää suureen hymyyn. ”Minulla on valtava häntä. On ollut syntymästä asti. Toisista ketuista se oli omituista, mutta minun emoani se ei haitannut. Hänen mielestään olin tosi hyvä monessa asiassa ja isolla hännällä oli myös hyviä puolia. Sillä pystyin esimerkiksi helposti lämmittämään pienempiä veljiäni ja kuten nyt, sillä on hyvä lohduttaa”, kettu kertoo.

- -

Tarinassa Kai ja Kettu lähtevät etsimään Kaille vahvuusmarjoja. Seikkailullaan he päätyvät vahvuusjuhliin, jossa Kai tutustuu metsän eläimiin. Jokaisella on oma vahvuutensa ja he osaavat myös opettaa Kaille, mitä vahvuudet ovat ja miten ne tulevat esiin. Tule mukaan vahvuusseikkailuun!

Kai ja kettu - luonteenvahvuuskortit

Luonteenvahvuuskorteissa esitellään via-vahvuuksien mukaiset 26 luonteenvahvuutta. Korteissa esiintyvät tarinan metsän eläimet ja jokainen niistä esittelee oman vahvuutensa. Onko sinun vahvuutesi myös kiitollisuus kuten Kiia kiitollisella kiiltomadolla tai sinnikkyys kuten Siiri sinnikkäällä siilillä?

Esimerkki: MIlli myötätuntoinen myyrä - Osoitan empatiaa toiminnassani 

Osaan asettua toisten ihmisten asemaan
Kuuntelen ja annan aikaani toisille
Havaitsen toisten tunnetiloja ja elän niissä mukana
Välitän ja haluan auttaa myös tuntemattomia ihmisiä
Teen tekoja toisten ihmisten hyväksi ja tarjoan usein apuani
Olen ymmärtäväinen muita kohtaan ja annan anteeksi
Tunnen myötätuntoa myös itseäni kohtaan ja annan anteeksi itselleni

Vinkki! Luonteenvahvuuskorttien kaikki eläimet ovat Suomessa esiintyviä eläinlajeja. Samalla voi tutustua myös eri eläimiin.

Kai ja kettu luonteenvahvuuspeli

Yhdessä pelaaminen on hauska tapa oppia uusia taitoja. Peliä voi pelata tarinan lukemisen ohella tai erikseen. Pelin tehtävät ovat ymmärrettävissä myös ilman tarinan lukemista, mutta tietenkin antoisimpia tarinan lukemisen jälkeen.

Toimintakortit 

Peliin kuuluvat toimintakortit, joissa on 30 eri tehtävää. Tehtäväkortteja voi käyttää pelin aikana tai erikseen. Kaikki tehtävät liittyvät tarinaan. Osa tehtävistä ohjaa keskusteluun, osa toimintaan.

Esimerkki: Tehtävä 1: Turva ja lohdutus: Ketun häntä lämmitti ja lohdutti surullista Kaita. Mikä sinua lohduttaa, kun tunnet surua tai olet allapäin? Kaipaatko halausta vai kuunteletko sinua rauhoittavaa musiikkia? Haluatko keskustella aikuisen tai toisen lapsen kanssa vai oletko mieluummin omassa rauhassa? Kerro toisillenne, miten toivot sinua lohdutettavan.

Huom! Ladattavissa versioissa ei suojausmerkintää. Vain esimerkkikuvissa.

Kenelle?

Kain ja ketun vahvuuspaketti sopii niin kotiin, varhaiskasvatukseen kuin kouluun sekä muihin lapsiryhmiin. Materiaali on yhden henkilön käyttöön. Materiaalissa on ammattikasvattajille kopiointioikeus omalle luokalle tai ryhmälle. Jos haluat käyttö- ja kopiointioikeuden useammalle ryhmälle tai koko koululle, ole yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

MATERIAALIN LATAUSOHJE: Materiaali ladattavissa omien sivujen kautta. Saat oston yhteydessä tunnukset, joilla pääset kirjautumaan Oma tili | Kasvatusneuvoja kautta. Materiaali löytyy samasta valikosta kuin kurssit omien sivujen alalaidasta. Huom! Ei ole omien sivujen valikon ladattavissa, vaan kursseista.

Hinta 19 €

Loppuunmyynti 9,50 €. E-tuote myynnissä 30.6.2024 asti.

Huom! E-tuotetta ei ole mahdollista saada tämän jälkeen