Koulutuswebinaari: Aivoista alkuun – mitä kannattaa tietää lapsen aivojen kehityksestä ja miten ottaa se huomioon lapsen kasvatuksessa

29,90  sis. alv 24%

Varasto loppu

Aika: Tiistaina 16.4.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom – webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Osasto:

Aika: Tiistaina 16.4.2024 kello 17.30 -19.30
Paikka: Zoom - webinaari
Hinta: 29,90 € (sis. alv 24 %)

Yhdenkään kasvattajan ei tarvitse olla aivotutkija, mutta aivojen perusteiden tunteminen auttaa ymmärtämään ja ohjaamaan lasta. Taitoja voi opetella myös lapsen kanssa yhdessä. Lapsen on hyvä tuntea oma kehonsa ja siihen liittyen myös aivojensa toimintaa.

Aivojen toiminnan, kasvun ja kehityksen ymmärtäminen auttaa meitä luomaan yhteyden lapseen, ymmärtämään lasta paremmin ja toimimaan yhteistyössä lapsen kanssa. Mitä enemmän oppii ja ymmärtää lapsen aivojen kehityksestä, sitä paremmin pystyy vastaamaan lapsen tarpeisiin. Tällöin on mahdollista ymmärtää ulkoisen käyttäytymisen sisäisiä syitä, kuten tunnereaktioita ja aivojen kehitysvaiheita. Aivojen tunteminen auttaa myös erottamaan konfliktitilanteissa, milloin lapsi ei tahdo ja milloin hän ei pysty toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Ylipäätään aivojen tunteminen auttaa meitä ymmärtämään ja toteuttamaan positiivista kasvatusta.

Hyvässä kasvatuksessa voisi puhua aivotietoisesta kasvatuksesta. Yksinkertaistetusti voisi sanoa: Kun ymmärrämme aivoja, ymmärrämme lasta.

Webinaarin sisältö

  • Lapsen aivojen kehitys
  • Aivojen kehityksen vaikutus lapsen toimintaan
  • Aivojen kasvua ja kehitystä tukeva kasvatus
  • Harjoituksia kaikenikäisille lapsille (jotka sopivat myös aikuisille)

Webinaarin jälkeen osallistuja tuntee lapsen aivojen kasvun ja kehityksen perusteet. Hän ymmärtää aivojen kehityksen vaikutukset lapsen toimintaan ja osaa omalla toimillaan tukea

Kenelle?

Webinaari on sopiva kaikille vanhemmille ja ammattikasvattajille.

Materiaali

Osallistujat saavat webinaarin lisäksi webinaarissa käytetyt diat sekä pdf-muotoisena aivotietoinen kasvatus - vihkon, johon koottu webinaarin pääkohdat ja aihetta tukevia harjoituksia.

Webinaarin tiedot löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivujen oman tilin kautta. Löydät sieltä käyttöohjeet zoomin käyttöön sekä webinaarilinkin.

Tallenne

Webinaari tallennetaan ja se on katsottavissa myös 3 kk ajan jälkikäteen. Linkki tallenteeseen tulee samaan omille sivuille webinaaria seuraavana päivänä.

Jos et pääse paikalle webinaariin, voit katsoa tallenteen jälkikäteen. Webinaariin rajattu määrä paikkoja, eikä tallenne tule erikseen myyntiin. Kannattaa siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi mukaan kyseisenä ajankohtana. Paikkoja rajoitettu määrä.

Huom! Webinaari yhden ihmisen käyttöön. Jos haluat webinaarin katsottavaksi esimerkiksi koko päiväkodin tai koulun henkilökunnalle, ota yhteyttä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi

Kouluttaja Tiia Trogen

Kouluttajana toimii positiivisen kasvatuksen asiantuntija Tiia Trogen. Tio, TM, positive psychology practitioner, kasvatuskouluttaja, tietokirjailija, lasten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaaja sekä hengityskouluohjaaja (psykofyysinen hengitysterapia). Tiia on kehittänyt Ilo olla yhdessä! - positiivisen kasvatuksen menetelmän ja kirjoittanut aiheesta viisi kirjaa. Hänellä on takanaan pitkä ura eri ikäisten lasten parissa ja hän on kahden lapsen äiti.

ESITTELYVIDEO