HUOM! Tämä jatkokurssi, joka edellyttää Räjähdysvaara 2.0! – lapsen ja aikuisen tunnetaito- ja itsesäätelykurssin käymistä (tai aiempaa versiota). Voit hankkia kurssit myös yhdessä pakettihintaan. Kurssipaketin löydät täältä.

Usein jäämme tunnetaidoissa puoleen väliin. Puhumme, ajattelemme ja mietimme tunteita, mutta meidän on vaikeampaa pysähtyä, kokea ja läpielää tunteitamme. Tämä kurssi vie tunnetaidot teoriasta käytäntöön kehon kautta.

Tunnetaidot, itsesäätely ja itsemyötätunnon taitojen tulisi olla osa jokapäiväistä elämää. Tällä kurssilla saat käytännön välineitä niin omien kuin lapsen tunnetaitojen vahvistamiseen. Näitä tunnetapoja ja harjoituksia voi nitoa helposti osaksi arkea tai työtä. Ne sopivat kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Ne eivät myöskään ole riippuvaisia lähtöpisteestä. Ne sopivat niin aloittelijoille kuin tunnetaitureille.

Tässä kurssissa tunneportaiden kymmenen askelmaa laitetaan käytäntöön eri tavoin. Lapsen kohdalla toteutetaan kehotietoista tunneohjausta, jossa tunteet kohdataan kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin.

Ensimmäinen osio vie aikuisen tunnetaitojen syventämiseen. Tunnetaitoja harjoitellaan kymmenosaisten tunneportaiden mukaan tunnekävelyllä. Näiden lisäksi on myös kotona tehtäviä harjoituksia.

Aikuisen tunnekävelyllä mennään tunnetaitojen maailmaan liikkeen kautta. Lähdemme ulos kävelemään ja teemme harjoituksia liikkeellä ollessa. Tunnekävely koostuu kymmenestä äänitteestä, jotka ovat keskimitaltaan 20 minuuttia. Voit tehdä tämänmittaisen kävelylenkin tai jatkaa lenkkiä äänitteen kuuntelun jälkeen. Voit lähteä ulos ovesta ja vahvistaa tunnetaitoja kävelyn ohessa.

 

Kuuntele ilmaisena näytteenä tunnekävelyn ensimmäinen osa

Toisessa osiossa tehdään tunneharjoituksia lapsen kanssa. Osio koostuu kymmenen videosta, joissa harjoitellaan yhdessä lapsen kanssa tunnetaitoja. Videoissa käydään läpi tunnekympin portaat. Jokaisessa videossa käsitellään yhtä porrasta. Videot ovat keskimääräisesti 10 minuutin mittaisia. Ne sopivat myös päiväkodin aamupiiriin tai koulussa tunnin aloitukseen.

Videoita voi katsoa yhdessä lapsen kanssa tai katsoa itsenäisesti ja ohjata harjoituksia lapsille oman tahdin mukaan. Harjoitukset löytyvät myös erillisenä pdf-tiedostona.

Katso näytteeksi tunnehetki videoiden 6 osa ilmaiseminen 

Kolmannessa osiossa mennään kehon kautta itsemyötätunnon maailmaan. Näissä harjoituksissa käytetään niin kehollisia menetelmiä kuin taidetyöskentelyä ja mielikuvaharjoittelua. Useimmat harjoitukset sopivat niin aikuisille kuin lapsille ja niitä voi tehdä myös yhdessä.

Harjoitukset ovat pdf-tiedostoina, muutamat osat äänitteinä ja videoina. Voit tehdä harjoituksia itselle sopivalla tavalla. Harjoitukset voi myös koota eripituisiksi omaohjelmiksi, jotka sopivat niin lapselle kuin aikuisille.

Neljännessä osiossa käsitellään tunneharjoittelun haasteita ja millä keinoin ylittää nämä haasteet. Tehdään suunnitelma omaan tunnetaitoharjoitteluun sekä lasten tunneopettamiseen. Kurssilla eri suunnitelmat kotiin, varhaiskasvatukseen, kouluun sekä nuorisotyöhön ja muuhun lasten kanssa tehtävään työhön.

Suunnitelmat voi halutessaan jakaa myös kouluttajalle kommentoitavaksi. Pulmapuhelimeen voi myös soittaa suunnitelmaa tehtäessä. Voimme yhdessä rakentaa sinulle ja lapselle/lapsille sopivan tunnetaito-ohjelman. 

Kurssi järjestetään helppokäyttöisellä Learndash alustalla, johon kirjaudutaan kasvatusneuvoja.fi sivuilta oman tilin kautta. Voit kirjautua sinne millä laitteella tahansa, jossa on internetyhteys, kuten matkapuhelin, tabletti tai tietokone. Sinun ei tarvitse ladata mitään ylimääräisiä sovelluksia, vaan voit käydä kurssia läpi pelkästään kirjautumisen kautta. Alustalla voit seurata edistymistäsi ja jatkaa helposti siitä, mihin edellisellä kerralla jäit.

⭐ Ei sovelluksien latauksia

⭐ Kirjaudu kurssiin mistä ja milloin vain internetyhteyden kautta

⭐ Merkitse osiot suoritetuksi niiden läpikäynnin jälkeen ja jatka siitä mihin jäit

Käyttöön saa myös tarvittaessa tukea. Voit laittaa minulle sähköpostia tai soittaa arkisin 9-15 välillä asiakaspalvelunumeroon. Voin neuvoa askel askeleelta kurssialustan käytön.

⭐⭐⭐ KURSSILAISTEN EXTRAEDUT⭐⭐⭐

Kurssilaiset pääsevät mukaan facebookin positiivisen kasvattajat ryhmään, jossa voit keskustella kurssin aiheista, kysyä kysymyksiä, jakaa omia vinkkejä ja neuvoja. Ryhmässä järjestetään myös kerran kuukaudessa kyselytunti.

Kurssilaiset voivat soittaa maksutta positiivisen kasvatuksen pulmapuhelimeen. Pulmapuhelimen tiedot tulevat kurssikirjeessä sekä löytyvät kurssin tervetuloa osiosta.

 

“Olen syntynyt 80-luvun alussa, eikä minulle opetettu tunnetaitoja lapsuudessa. Tämä on vaikuttanut niin tunteiden havainnointiin kuin niiden säätelyyn. Havahduin asiaan noin kymmenen vuotta sitten, esikoiseni ollessa 2-vuotias tahtoikäinen. En ollutkaan niin rauhallinen kasvattaja kun kuvittelin olevani. Aloin opiskella tunnetaitoja etsien tietoa kaikkialta mistä vain sain. Kävin koulutuksia, kursseja, luin kirjoja ja tutkimuksia, tein erilaisia harjoituksia vuosikausien ajan. Näiden vuosien aikana etenin pikkuhiljaa taidoissani kohti tavoitettani olla rauhallinen rakkauskasvattaja. Nykyään voin sanoa päässeeni tavoitteeseeni, vaikka harjoittelu jatkuu edelleen. Nyt olen opettanut jo vuosia näitä samoja taitoja muille, niin lapsille kuin aikuisille. Useimmat meistä kasvattajista emme ole saaneet mitään tunnetaito-opetusta lapsuudessamme. Nyt meidän tulisi kuitenkin opettaa näitä lapsille. Tämän takia loin tämän kurssin, jotta voin tarjota käytännönläheistä, tutkittua tietoa niin vanhemmille kuin ammattikasvattajille helposti sisäistettävässä muodossa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!”

Kurssin luoja ja kouluttaja Tiia Trogen on positiivisen kasvatuksen asiantuntija, kahden lapsen äiti ja neljän kasvatusalan kirjan kirjoittaja. Hän on lisäksi muun muassa lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun ohjaaja, teologian maisteri, positive psychology practioner, lasten tunne- ja tietoisuustaito ohjaaja ja hengityskouluohjaaja. Hän on urallaan työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Mikä on kurssin laajuus?

Kurssin sisältö on laajuudeltaan 4 tuntia, mihin lasketaan kurssin materiaaleihin tutustuminen sekä teoriaosoiden läpikäyminen. Itse sisältö on kuitenkin paljon laajempi.

Esimerkiksi

Tunnekävely yhteensä 10 x ~ 20 min = 200 minuuttia eli 3 h 20 min
Tunneharjoitusvideot yhdessä lapsen kanssa on 10 x ~10 minuuttia eli 1 h 40 minuuttia

Liittyykö kurssiin oheislukemista?

Kurssin oheislukemiseksi sopii minun ja Heli Mäkelä tunteita päästä varpaisiin – kehotietoisuus tunnetaitojen tukena kirja ja Lempeän kasvattajan opas – aikuisen itsesäätely ja itsemyötätunto. Näiden lukeminen on kuitenkin vapaaehtoista eikä kurssin läpikäyminen vaadi näiden kirjojen lukemista.

Missä ja milloin kurssia käydään?

Kurssin suorittaminen on paikasta ja ajasta riippumaton. Kurssin kaikki materiaali on verkossa. Ne avautuvat aluksi viikon välein ja sen jälkeen niitä voi käydä läpi omaan tahtiin puolen vuoden (6 kk) ajan. Äänitteet ja videot sekä harjoitukset saa kuitenkin ladattua itselle, joten nämä pysyvät sinulla ikuisesti.

Äänitteet ja videot ovat henkilökohtaiseen käyttöön. Äänitteitä ei saa käyttää esimerkiksi koulutustarkoituksessa ja videoiden näyttö on sallittu kodeissa sekä omassa lapsiryhmässä.

Jos haluat äänitteet tai videot koulutuskäyttöön, koko päiväkodille tai koululle, ole yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi laajemman käyttölisenssin hankkimiseksi.

 

AIKATAULU

Kurssille voi ilmoittautua milloin vain ja se aukeaa heti. Kurssin käyttöaika kuusi kuukautta (6kk). Käyttöaika alkaa kurssin ostohetkestä.

HINTA

Verkkokurssin hinta 69 €

🧑‍🤝‍🧑

USEAMPI KÄYTTÄJÄ?

Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleemme asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi tai 045 144 03 82 (arkisin 9-15).