Iltavilleydestä iltarauhaan lyhytkurssi

Tuntuuko illat lähtevän käsistä? Meno ja meininki yltyy vain nukkumaanmenoa kohden? Iltarutiinit eivät etene vastarinnan takia? Nukahtaminen kestää lapsilla kauan?

Tämä lyhytkurssi sopii niin vanhemmille kuin perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Illat ovat monissa perheissä haastavia, mutta usein haasteet ovat ratkaistavissa ennakoivin ja positiivisen kasvatuksen keinoin. Tämä lyhytkurssi tarjoaa konkreettiset välineet iltarauhan varmistamiseksi.

Lyhytkurssi koostuu kolmesta 20 minuutin pituisesta videosta (myös äänitteenä ja tekstinä) sekä pdf-muotoisesta harjoituskirjasta.

Osa 1: Iltavilleyden syyt ja ratkaisut

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miksi ilta menee villiksi. Kun ymmärrämme iltavilleyden takana olevia syitä, tiedämme myös miten ratkaista ne. Kyse ei ole siitä, että lapsi tahallaan olisi hankala tai päättäisi olla levoton, vaan taustalla on monia eri kehollisia ja mielellisiä syitä.

Osa 2: Ennakoivat keinot

Moni iltavilleyteen parhaiten toimivista keinoista tehdään etukäteen. Voimme ehkäistä ja lieventää iltavilleyttä ja levottomuutta monin keinoin. Tämä auttaa siihen, että voimme päästä iltavilleydestä jopa kokonaan ja lapsi laskeutuu iltarauhaan kanssamme.

Osa 3: Rauhoittuminen ja ympäristö

Lapsi ei pääse illalla satasesta nollaan, vaan tarvitsee apua vireystilan laskemiseen ja rauhoittumiseen. Voimme monin keinoin olla lapsen rauhoittumisen ja uneen laskeutumisen apuna. Näin meidän ei tarvitse istua lapsen huoneessa useampaa tuntia odottamassa lapsen nukahtamista, vaan lapsen on mahdollista rauhoittua ja nukahtaa nopeammin.

Lisäksi saat Iltavilleydestä iltarauhaan – harjoituskirjan – pdf

Bonusmateriaalina: Video: Viisi harjoitusta lapsen rauhoittumisen tueksi

Lyhytkurssin jälkeen osallistuja ymmärtää iltavilleyden taustalla olevat syyt, osaa ennakoivin keinoin rauhoittaa iltaa, tietää miten virittää ympäristö rauhoittumisen tueksi ja auttaa lasta keskittymään sekä rauhoittumaa iltaa kohti.

Siirry kurssisivulle tästä

ELOKUU 2023

Nuorten positiivinen kasvatus – myötätuntoa aivomyrskyihin lyhytkurssi

Onko elo räiskettä ja ovien paisketta? Tuntuuko nuorella olevan koko ajan naama ruudussa tai mieli maassa? Onko sinulla huolta nuoren hyvinvoinnista tai haluat tukea nuoren kasvua? Kaipaatko keinoja yhteyden luomiseen ja vuorovaikutuksen parantamiseen?

Tämä lyhytkurssi on tarkoitettu nuorten vanhemmille, nuorisotyön ohjaajille ja muille nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille. 

Kurssin aikana käydään läpi nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyviä haasteita sekä niiden ratkaisemista positiivisen kasvatuksen keinoin. 

Lyhytkurssi koostuu kolmesta 20 minuutin pituisesta videosta (myös äänitteenä ja tekstinä) sekä harjoituskirjasta.

Osa 1: Nuorten aivojen kasvu ja kehitys

Nuoren aivoissa tapahtuu samanaikaisesti uudelleen rakennusta ja vanhan karsintaa. Tämä tuo omat haasteensa muun muassa jaksamiselle, keskittymiselle ja tunteiden säätelylle. Kun ymmärrämme teini-iän muutokset ja vaikutukset, voimme myös paremmin olla nuoremme tukena.

Osa 2: Itsetunto ja itsemyötätunto hyvinvoinnin tukena

Nuoruuteen kuuluu myös epävarmuuden aikoja ja nuoret voivat yhtälailla olla vaativia itseään kohtaan. He tarvitsevat aikuisen ohjausta ja opastusta, jotta heidän itsetuntonsa vahvistuisi ja he osaisivat olla itsemyötätuntoisia itseään kohtaan.

Osa 3: Nuorten tunnetaidot ja itsesäätely

Aivojen myllerrykset aiheuttavat paljon haasteita harkitsevaisuudelle ja itsesäätelylle. Nuoren ei kuitenkaan tarvitse olla myllertävien aivojen armoilla, vaan voimme monin keinoin tukea nuoren tunteiden käsittelyä ja tunteiden säätelyä. 

Lisäksi saat Nuorten positiivinen kasvatus  harjoituskirjan pdf:nä

Bonusmateriaali: Viisi ratkaisua konfliktitilanteisiin nuoren kanssa 

Kurssin jälkeen osallistuja ymmärtää nuoren kasvuun liittyviä haasteita. Hän osaa tukea nuorta, opettaa hänelle tarvittavia taitoja ja ratkaista konfliktitilanteita positiivisen kasvatuksen keinoin.

Kurssit järjestetään helppokäyttöisellä Learndash alustalla, johon kirjaudutaan kasvatusneuvoja.fi sivuilta oman tilin kautta. Voit kirjautua sinne millä laitteella tahansa, jossa on internetyhteys, kuten matkapuhelin, tabletti tai tietokone. Sinun ei tarvitse ladata mitään ylimääräisiä sovelluksia, vaan voit käydä kurssia läpi pelkästään kirjautumisen kautta. Alustalla voit seurata edistymistäsi ja jatkaa helposti siitä, mihin edellisellä kerralla jäit.

Lyhytkurssin hinta on 24,90 € (sis. alv 24%)

Kurssin käyttöaika vuosi eli 12 kk.

Yhdistykset, koulut, kaupungit ja muut julkishallinnolliset tahot voivat olla yhteydessä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi isomman käyttäjäryhmän lisenssin hankkimiseksi.

Tarkemmat toimitusehdot luettavissa täältä ja käyttöehdot täältä.

Kaikissa kysymyksissä käänny puoleeni asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi).