Info

Mitä etsitkään,

vastaus löytyy täältä

Kuka minä olen?

Kuvailen itseäni aina ikuisena etsijänä, uteliaana tutkijana ja kyltymättömänä kirjatoukkana. Kun luonteenvahvuuksina on uteliaisuus, oppimisen ilo ja luovuus, haluaa tietää kaikesta kaiken ja vielä viedä se käytännön tasolle.

Koulutukseltani olen valmistumisjärjestyksessä teatteri-ilmaisun ohjaaja (amk), teologian maisteri ja positive psychology practitioner. Olen kehittänyt viisi vuotta sitten Ilo olla yhdessä-positiivisen kasvatusmenetelmän ja uudistan sitä koko ajan vastaamaan tämän ajan tarpeita ja haasteita. Olen käynyt useita lisäkoulutuksia. Olen muun muassa toimiva perhe ohjaaja, muksuoppia vanhemmille ohjaaja, Tilli Toukka lasten eroryhmä ja Virtaa Välillämme ohjaaja.

Olen tehnyt töitä 13-vuotiaasta asti ja kohta ehtinyt kerätä 25 vuotta työelämän kokemusta eri työtehtävistä. Eniten olen tehnyt töitä lasten ja nuorten parissa eri järjestöissä, kunnissa ja liitoissa muun muassa lastenohjaajana, perhetyöntekijänä, leiriohjaajana, kouluvierailijana ja kouluttajana. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta, joten lapsiryhmien lisäksi pääsen joka päivä toteuttamaan positiivista kasvatusta käytännössä myös omassa kodissani.

Omana elämäntavoitteenani on olla koko ihmisen elämänkaaren asiantuntija. Kun monilla aloilla keskitytään pienempien ja pienempien alueiden asiantuntijoiksi, haluan minä päinvastoin kulkea kohti suurempaan ja suurempaan. Olen hyvä hallitsemaan kokonaisuuksia ja haluan käyttää tätä taitoani ihmisten hyväksi. Haluan oppia tuntemaan ihmisen koko elämän kirjon aina ensimmäisestä hengenvedosta aina viimeiseen henkäykseen saakka.

 

Mitä on positiivinen psykologia?

Positiivinen psykologia on perinteisen psykologian rinnalle syntynyt tieteenhaara, jossa tutkimuksen kohteena on subjektiivinen hyvinvointi, tuttavallisemmin onnellisuus. Positiivisessa psykologiassa keskitytään muun muassa ihmisen voimavaroihin, vahvuuksiin, myönteiseen ajatteluun ja resilienssin kehittymiseen. Positiivinen psykologia tutkii sitä, mikä meissä on toimivaa ja miten voisimme lisätä sitä.

 

Mitä on positiivinen pedagogiikka?

Positiivinen pedagogiikka on pedagoginen suuntaus, joka juontaa juurensa positiiviseen psykologiaan. Se perustuu käsitykseen lapsesta aktiivisena toimijana ja merkitysten rakentajana. Se nostaa keskiöön lasten osallisuuden, vahvuudet ja myönteiset tunteet. Sen tavoitteena
mahdollistaa yksilön ja yhteisön kokonaisvaltaisen kukoistuksen.

 

Mitä on positiivinen kasvatus?

Positiivinen kasvatus on rakkauspohjainen kasvatusmenetelmä, jonka tavoitteena on lapsen sekä kasvattajan kokonaisvaltainen kukoistus. Kasvatusmenetelmän pohjana on positiivinen psykologia ja positive discipline malli lapsen empaattisesta kohtaamisesta. Tarkoituksena lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- sekä tunnetaitoja, jotta yhteinen matka kohti tavoitetta sujuu molemminpuolisen ilon kautta.

 

Mikä on kukoistus?

Kukoistus on kokonaisvaltaista hyvinvointia ja sen pohjana on kolme eri aluetta.
Ensimmäinen on emotionaalinen hyvinvointi. Tämä tarkoittaa, että elämässä on myönteisten ja vaikeiden tunteiden sopiva balanssi. Ihminen on tyytyväinen elämään monella eri osa-alueella ja hänellä on kyky selvitä elämän vastoinkäymisistä.

Toinen on sosiaalinen hyvinvointi. Ihmisellä on kokemus arvostuksesta ja ryhmään kuulumisesta. Hän hyväksyy erilaisia ihmisiä ja kokee, että hänen toiminnallaan on merkitystä ryhmälle ja hänen elämässään on myönteisiä ja merkityksellisiä ihmissuhteita.

Kolmas alue on psykologinen hyvinvointi. Ihminen hyväksyy itsensä ja tuntee omat vahvuutensa. Hän uskaltaa mennä kohti haasteita ja toteuttaa omaa potentiaaliasi. Hän tuntee, että hänen elämällään on merkitystä ja kokee itsenäisyyttä ja voi elää arvojensa mukaista elämää.

 

Miksi olen valinnut juuri positiivisen psykologian?

Mielestäni positiivisessa psykologiassa parasta on sen monipuolisuus. Se sopii ihmisen eri ikävaiheisiin, elämäntilanteisiin ja haasteisiin. Positiivisen psykologian taidoilla voit vahvistaa omaa mielen ja kehon hyvinvointia sekä vahvistaa myös tulevia haasteita varten.

Lisää tietoa positiivisesta psykologista löytyy muun muassa Suomen positiivisen psykologian yhdistyksen sivuilta https://www.sppy.fi.

Onko mielessäsi kysymys, mihin et saanut vastausta? Laita viestiä asiakaspalvelu@kasvatusneuvoja.fi, niin vastaamme kysymykseesi mahdollisimman pian.